Albert Schweitzer ziekenhuis gaat slimmer om met ziekenhuisspullen

Het idee is even simpel als doeltreffend: een digitale marktplaats voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van ongebruikte ziekenhuisapparatuur, overtollige voorraad en medewerkers die tijdelijk ook op andere plekken ingezet kunnen worden. Het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruikt vanaf deze maand de door FLOOW2 Healthcare ontwikkelde interne digitale marktplaats ‘WinWin’ om slimmer en duurzamer om te gaan met spullen en diensten.Hometrainer en meubilair

De eerste spullen zijn inmiddels van eigenaar gewisseld. Zo staat een overtollige hometrainer van de afdeling Fysiotherapie nu op een andere afdeling en er zijn al diverse stoelen en zitjes op andere plekken in het ziekenhuis terechtgekomen. “Door WinWin heb ik ook een nieuwe eigenaar gevonden voor een uitzuigapparaat”, vervolgt De Wit. Verpleegkundige Irene Vermeulen zag het apparaat op de digitale marktplaats staan. Vermeulen: “Wij kunnen dit apparaat goed gebruiken op onze afdeling. Ik ben er echt heel blij mee!”

Tijdelijke arbeid

De digitale marktplaats van het ziekenhuis geeft niet alleen de mogelijkheid tot het plaatsen van apparatuur of voorraad. Ook medewerkers die tijdelijk hun gewone werk niet kunnen uitvoeren, zijn soms op andere plekken in het ziekenhuis van grote waarde. De marktplaats maakt de mogelijkheden hiervoor inzichtelijk.

Floow2

De website is gemaakt in samenwerking met FLOOW2 Healthcare, de deelmarktplaats waarop zorgorganisaties en instellingen hun materieel, diensten, faciliteiten en kennis kunnen delen.

Bron: Floow2