Amsta behaalt de Bronzen Milieuthermometer Zorg voor 7 locaties
Op 10 december is aan Amsta de Bronzen Milieuthermometer Zorg uitgereikt. Amsta krijgt dit milieukeurmerk voor het verbeteren van de milieuprestaties en een duurzame bedrijfsvoering op zeven locaties. Amsta is de eerste zorginstelling in Amsterdam die deze onderscheiding krijgt.

Het thema duurzaamheid
Duurzaamheid en zorg voor een beter milieu zijn belangrijke thema’s voor Amsta. Daarom heeft Amsta op 7 november 2011 samen met andere partijen het convenant De Zorg voor Duurzaamheid ondertekend. Het gestelde doel om binnen 3 jaar de bronzen Milieuthermometer te verwerven is behaald!

Geld van besparingen gaat naar de zorg
Op zeven locaties heeft Amsta verschillende duurzame maatregelen doorgevoerd. En met resultaat. Mady Heubers, teamleider Vastgoed bij Amsta: “Er is fors bespaart op gas, elektriciteit, water en afval. Bij alle locaties is bijvoorbeeld de standaardverlichting grotendeels vervangen door energiezuinige LED-verlichting of zijn energiebesparende armaturen aangebracht. Dit heeft geleid tot besparingen van 25-30% op de energierekening van locaties. Totaal gaat het om 180.000kWh. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van 51 huishoudens per jaar.” Het geld dat Amsta hiermee bespaart komt ten goede aan de zorg.

Een duurzame toekomst
Amsta heeft dit prachtige resultaat behaald met de inzet van betrokken medewerkers van het Dr. Sarphatihuis, De Poort, De Werf, De Schutse, Flesseman, Jan Bonga en De kleine Johannes. De komende jaren streven wij ernaar om ons verder in te zetten voor een milieuvriendelijke organisatie en een duurzame toekomst!