Campagne ‘Ik doe groen. Wat doe jij?’ start succesvol bij Zorgpartners Midden-Holland

5-4-2019

De eerste lentedag van 2019 stond bij Zorgpartners Midden-Holland in het teken van duurzaamheid. Op 21 maart vond namelijk, tegelijk met de uitreiking van Milieuthermometer Zorg certificaten, de officiële lancering van de duurzaamheidscampagne van en voor Zorgpartners plaats. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst spraken onder meer Léon Wever (programmadirecteur Duurzame Zorg bij het Ministerie van VWS), Adriaan van Engelen (directeur Milieu Platform Zorg) en Corine Dijkstra (wethouder Gemeente Gouda).


Foto: Rob Glastra

Als programmadirecteur Duurzame Zorg bij het Ministerie van VWS, vertelde Léon Wever over De Green Deal Duurzame Zorg. Hierin staan afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. Van de in totaal 6.000 organisaties in Nederland is Zorgpartners als één van de 132 partijen die De Green Deal ondertekende, een voorloper.
Onderdeel van het duurzaamheidsbeleid binnen Zorgpartners is de implementatie van de Milieuthermometer Zorg. Directeur Milieu Platform Zorg Adriaan van Engelen lichtte toe hoe deze ‘thermometer’ door milieuprofessionals uit de zorg is ontwikkeld.

Medewerkers van drie centra van Zorgpartners zijn in de afgelopen periode hard bezig geweest om in en rond hun centrum allerlei ‘duurzame’ maatregelen te treffen. Op basis van de onlangs verrichtte keuring is gebleken dat deze centra aan de in de Milieuthermometer Zorg gestelde eisen voldoen. Vol trots ontvingen de Goudse centra De Hanepraij, Gouwestein en Prinsenhof tijdens de bijeenkomst het bronzen certificaat uit handen van Corine Dijkstra, wethouder van de Gemeente Gouda. Andere centra in Gouda en omgeving volgen later.

Bron: Persbericht Zorgpartners Midden-Holland