Duurzaam revalideren in de natuur












In het Overijsselse dorp Zenderen verrijst een energieneutraal zorghotel. Het gebouw biedt plaats voor revalidatie van patiƫnten na een ziekenhuisopname. Het zorghotel krijgt onder meer zestig kamers, en sportfaciliteiten als een zwembad en sportzaal. Het zorghotel wordt voorzien van een sedum-dak met zonnepanelen. De gevels bestaan voor een groot deel uit glas, waardoor voldoende daglicht binnenkomt en overdag beperkt aanvullende verlichting nodig is. Voor de bouw van de constructie wordt voornamelijk hout gebruikt. Met onder meer deze milieuvriendelijke maatregelen streven de architecten naar het behalen van de Excellent-score van het Breeam-duurzaamheidskeurmerk. In het ontwerp hebben de architecten rekening gehouden met de omliggende omgeving. Zo is de natuur zoveel mogelijk ingepast in het gebouw door te kiezen voor een ronde vorm en door toepassen van een groen dak.

Meer weten? Zie http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/.