Green Deal Zorg 2.0 Breda van start!

7-9-2018


Green Deal Zorg Breda 2.0 is 6 september ondertekend door de gemeente Breda, Prisma, SMO, Amarant, GGZ Breburg, SOVAK, Zintri, Omgevingsdienst Midden en West-Brabant en Milieu Platform Zorgsector.

Bron foto’s: Gemeente Breda

Met steun van de gemeente gaan de 6 Bredase instellingen in de geestelijke gezondheidszorg werken aan ‘n duurzamere bedrijfsvoering. Dit is de tweede lokale Green Deal die de gemeente sluit met zorginstellingen en zal eveneens drie jaar duren.

,,We staan met elkaar voor ‘n grote opgave als het gaat om energietransitie. Ik vind ‘t geweldig dat deze 6 grote organisaties de urgentie zien van een duurzame samenleving en zich willen inzetten om duurzamer te gaan werken. Hopelijk volgen vele andere organisaties en bedrijven in Breda en in de regio dit prachtige voorbeeld. Een duurzame stad komt niet vanzelf, dat moeten we samen doen’‘, aldus wethouder Greetje Bos van de gemeente Breda.

Drie van de 6 instellingen zijn ook aangesloten bij de lokale Green Deal ‘Hart van Brabant’ en krijgen zo de mogelijkheid verduurzaming efficiĆ«nt uit te rollen binnen hun organisaties. Ook in de tweede Green Deal van Breda is afgesproken dat de instellingen minimaal niveau brons behalen binnen drie jaar.