HVO-Querido eerste GGz-instelling met certificaat Milieuthermometer Zorg

Amsterdam, 8 april 2014 – HVO-Querido in Amsterdam heeft als eerste organisatie binnen de maatschappelijke- en geestelijke gezondheidszorg voor drie locaties het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Eerder ontvingen alleen ziekenhuizen dit keurmerk. Met dit keurmerk onderstreept HVO-Querido dat de organisatie, die zich al 110 jaar inzet voor kwetsbare Amsterdammers, ook belang hecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

7 april nam Clemens Blaas, bestuurder HVO-Querido het certificaat in ontvangst uit handen van Nevin Özütok, bestuurder Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. “Eind 2011 heeft HVO-Querido samen met de gemeente Amsterdam, Agentschap NL, Milieuplatform Zorgsector en Stichting Milieukeur het convenant ‘Zorg voor duurzaamheid’ ondertekend.”, licht de bestuurder toe. “We zijn trots dat we de eerste mijlpaal bereiken en actief bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente Amsterdam en de zorgsector. Onze zorg gaat uit naar de mensen maar ook naar de stad”, aldus Blaas.

De gemeente Amsterdam is blij met de inspanningen van HVO-Querido op dit gebied. Duurzaamheid is immers een belangrijke pijler onder het gemeentelijk beleid. “We kunnen onze milieuprestaties alleen echt verbeteren als overheid, bedrijfsleven en instellingen zich samen sterk maken. Ik ben dan ook blij om te zien dat HVO-Querido op deze duurzame manier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt”, zegt Nevin Özütok.
Werken aan de Milieuthermometer Zorg is teamwerk. V.l.n.r.: Jack Groen, Edgar Zonneveldt (adviseur duurzaamheid Gemeente Amsterdam), Gerhard Steinfelder, Nevin Özütok (bestuurder stadsdeel Oost), Paul Toes, Clemens Blaas, Reinout Woittiez (directeur Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied), Laura Kramer, Adriaan van Engelen (directeur Milieuplatform Zorgsector) en Stefan Valk (Royal HaskoningDHV).