Inspraakronde Milieuthermometer Zorg versie 6 geopend [*en gesloten per 1 juni]

8-6-2021

De afgelopen maanden heeft de MPZ werkgroep Milieuthermometer Zorg, i.s.m. Stichting Milieukeur en Certi Nederland gewerkt aan een nieuwe versie van de Milieuthermometer Zorg. Versie s.6 zal op 1 oktober 2021 officieel ingaan, en na een overgangstermijn ook voor de huidige keurmerkhouders gaan gelden.Voordat het zo ver is, worden de conceptcriteria aan u voorgelegd en gevalideerd. De schriftelijke inspraakronde hiervoor start vandaag en loopt tot 1 juni 2021.

Wij vinden uw mening belangrijk. Daarom nodigen wij u uit de conceptcriteria door te nemen en van commentaar te voorzien. Zijn de voorgestelde eisen voor uw zorginstelling werkbaar? Hoe zouden ze volgens u kunnen worden verbeterd?

Uw schriftelijke reactie met eventuele voorstellen voor aanpassing, voorzien van een beknopte toelichting, ontvangen we graag vóór 1 juni a.s. U doet dit door uw commentaar in het Feedbackformulier hieronder in te vullen. Hier staat een beknopt overzicht met daarin per thema de verwijderde, gewijzigde en nieuwe criteria. U kunt in de kolom achter de criteria de feedback typen.

Documenten voor de inspraakronde:

CONCEPT – schema Milieuthermometer Zorg v6
Feedbackformulier Milieuthermometer Zorg v6 (niet meer te gebruiken, inspraakronde is gesloten)

Nb. Nieuwe formats en memo’s die momenteel in de eisen genoemd worden, zullen komende tijd ontwikkeld worden als de betreffende eisen goedgekeurd zijn en vóór 1 oktober 2021 gepubliceerd worden.

MPZ Thema Bijeenkomsten – Webinar reeks

Komend jaar organiseert MPZ een aantal webinars om de nieuwe versie van de Milieuthermometer aan u te introduceren. Wij trappen af met een introductiewebinar rondom het nieuwe schema: concept versie 6.0 op dinsdag 18 mei. In dit webinar vertellen we u over het proces van het nieuwe schema, de belangrijkste wijzigingen, de overgang naar het nieuwe schema en de gevolgen voor uw instelling. De webinars daarna zullen de grootste thema’s behandelen; van energie en vastgoed tot groene medici.

Klik hier om te bekijken welke thema’s we op de planning hebben en om u in te schrijven voor de webinars