Oproep voor deelname aan diverse MPZ-projecten & campagnes

31-10-2023

MPZ staat op het punt enkele projecten voor de care te starten: een scope 3 onderzoek in de care en een medicijnenscan. Hieraan kunnen zorgorganisaties uit de langdurige zorg deelnemen. Daarnaast staan er in 2024 twee campagnes op stapel: energiecampagne Zorg voor Energie 2024 en een afvalcampagne Zorg voor Afval.

CO2-emissies van materialen/grondstoffen in beeld
MPZ start met care-organisaties een onderzoek naar de CO2-emissie van grondstoffen/materialen en zoekt zorgorganisaties die deze CO2-emissies in de keten in beeld willen krijgen. Heeft jouw organisatie al een CO2-footprint van de eigen bedrijfsvoering opgesteld (scope 1 en 2)? En wil je ook weten hoe het zit met je klimaatimpact van materialen/grondstoffen in de keten (scope 3)? Denk bijvoorbeeld aan CO2-emissies van de productie en het transport van goederen of van afvalverwerking.
Kijk hier verder en meld je aan.

Medicijnresten in beeld op de afdeling
Met een scan krijg je inzicht in de hoeveelheid en aard van medicijnresten op de afdeling. Samen met zorgprofessionals komen zo snel verbeter- en besparingsopties in beeld. De scan helpt je direct om samen met zorgprofessional te komen tot tips voor minder verspilling. Na uitvoeren van een tiental scans volgt een publicatie voor de sector.
Meld je aan (binnenkort mogelijk).

Doe mee met de campagne Zorg voor Energie 2024
Na twee succesvolle campagnes gaan we in 2024, in samenwerking met Expertisecentrum Verduurzaming Zorg, wederom aan de slag met de kracht van de herhaling. Noteer alvast 7 t/m 11 oktober in je agenda en breng de afdeling communicatie op de hoogte.
Kijk hier verder en meld je aan (binnenkort mogelijk).

Doe mee met de campagne Zorg voor Afval 2024
Op veler verzoek start MPZ in mei 2024 ook een campagne met tips voor goede afvalpreventie en afval scheiden.
Kijk hier verder en meld je aan (binnenkort mogelijk).