Verpleeghuis Oudshoorn haalt als eerste verpleeghuis gouden Milieuthermometer ZorgAlphen aan den Rijn – Als eerste verpleeghuis in Nederland heeft Verpleeghuis Oudshoorn de Gouden Milieuthermometer Zorg behaald. Dit keurmerk staat gelijk aan Milieukeur en onderstreept dat het verpleeghuis aantoonbaar invulling geeft en belang hecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

Een zorginstelling komt in aanmerking voor een certificaat van de Milieuthermometer Zorg als aan een groot aantal criteria is voldaan. Deze criteria beslaan een breed scala aan onderwerpen waarop milieuwinst te behalen valt, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen. Het gouden niveau staat gelijk aan het keurmerk Milieukeur.

Op het dak van het verpleeghuis staan 36 zonnecollectoren die ervoor zorgen dat het water uit de kraan wordt verwarmd. En er wordt in het hele gebouw gebruik gemaakt van LED verlichting, wat leidt tot zo’n vijftig procent energiebesparing. De duurzame nieuwbouw maakte zo dat al veel goed geregeld is. Aanvullend zijn ook de dagelijkse werkzaamheden zoals aandacht voor afvalbeheer, energiebesparing en communicatie nu optimaal geregeld.

Manager SMK Ineke Vlot overhandigde de Gouden Milieuthermometer Zorg tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw van Verpleeghuis Oudshoorn op 10 juni jl. in aanwezigheid van de burgemeester en meer dan honderd medewerkers en genodigden: ‘Het is mooi om te zien dat complexe en innovatieve milieubesparende maatregelen zo goed samengaan met de vertrouwde en beschermende huiselijke woonomgeving die Verpleeghuis Oudshoorn biedt.’