Radboudumc en OLVG winnaars van het beste Milieujaarverslag over 2014


Het milieujaarverslag 2014 van Radboudumc en OLVG is door de jury onder voorzitterschap van Marijke Vos, business development manager Eneco uitgeroepen tot de beste verslagen in de zorgsector in de categorieën UMC’s en zorginstellingen.

De jury is enthousiast over de toename van de kwaliteit van de verslagen in de afgelopen drie jaren. Dit jaar zijn twee prijswinnaars, een in de categorie Universitair Medisch Centra en een in de categorie ziekenhuizen en zorginstellingen.

Het winnende Radboudumc milieujaarverslag is onderdeel van jaarverslag. Wat direct opvalt is dat duurzaamheid door dat gehele jaarverslag is verweven. Het is compact, prettig te lezen en zeer overtuigend. Het spreekt duidelijk uit waar milieu/duurzaamheid voorstaat: Zorgen dat onze toekomstige generatie ook goed kan leven op onze planeet. Een uitermate mooi voorbeeld hoe je een prima milieujaarverslag kunt opnemen in het jaarverslag van de organisatie.

Het winnend OLVG jaarverslag is een prettig leesbaar en inspirerend verslag, goed geïllustreerd met foto’s en grafieken. Ook komt de betrokkenheid van directie en bestuur erin duidelijk naar voren. Alle resultaten worden goed in beeld gebracht. Daarbij is het ook eerlijk en wordt er ook melding gemaakt als er niets is bespaard. Een voorbeeld voor de sector.

foto: juryvoorzitter Marijke Vos ® reikt namens het Milieu Platform Zorgsector de oorkondes uit aan Ellen Parma (OLVG) en Wouter van Wijhe van het (Radboudumc)