PERSBERICHT: Rijnstate omarmt deeleconomie als eerste ziekenhuis in Nederland

Arnhem, 15 oktober 2014

Rijnstate gaat als eerste ziekenhuis in Nederland aan de slag met deeleconomie. Zij neemt deel aan de eerste business-to-business deelmarktplaats FLOOW2. Hier kunnen organisaties materieel en diensten onderling (ver)huren of (ver)kopen. Rijnstate hoopt hiermee (tijdelijk) onbenutte capaciteit in te kunnen zetten voor andere organisaties of doeleinden.
FLOOW2 is de eerste deelmarktplaats in Nederland waarop organisaties onderling capaciteit die ze (tijdelijk) niet gebruiken kunnen verkopen en verhuren. Het gaat hierbij niet alleen om apparatuur, maar ook faciliteiten en specifieke kennis en kunde.

Rijnstate wil door specifieke faciliteiten, apparaten en kennis aan te bieden op de deelmarktplaats, haar capaciteit optimaal benutten. Het doel is om kosten te besparen, want wat ongebruikt stilstaat kost immers geld. Ook verwacht Rijnstate kosten te kunnen besparen door materieel en diensten van andere organisaties over te nemen of in te huren. Ten slotte sluit het concept van samen delen naadloos aan op de ambitie van Rijnstate maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

“Door in de zorg onderling te delen zetten we onze capaciteit zo efficiënt mogelijk in”, vindt Royan van Velse, manager Inkoop van Rijnstate. “We hebben hier bijvoorbeeld een PET CT-scan, een duur apparaat dat niet ieder ziekenhuis heeft. Het kan interessant zijn voor andere ziekenhuizen hier gebruik van te maken. Op deze manier worden kosten gedeeld en gaan we verantwoordelijk om met de beperkte zorgbudgetten”.

Inmiddels staat het eerste aanbod van Rijnstate op de marktplaats. Zij biedt onder andere de hoogwerker van Rijnstate te huur aan, evenals parkeerplaatsen in de weekenden en specifieke kennis van infectiepreventie en risicomanagement. Ook biedt Rijnstate aan instrumentarium voor andere organisaties te steriliseren.

Bekijk de totale vraag en aanbod van Rijnstate op: http://www.floow2.com/profile-nl/rijnstate.html

Rijnstate is het eerste ziekenhuis in Nederland dat haar capaciteit aanbiedt via een deelmarktplaats.