Sint Jansdal 10e ziekenhuis met het Milieuthermometer Zorg certificaat


Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft als tiende ziekenhuis het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Met dit keurmerk onderstreept het ziekenhuis het belang voor een duurzame bedrijfsvoering.

Het certificaat is op 17 maart 2014 uitgereikt door Adriaan van Engelen, directeur van Milieuplatform Platform Zorgsector aan Jan Voorburg, lid Raad van Bestuur van St Jansdal. Ziekenhuis St Jansdal heeft al vele jaren aandacht voor duurzame bedrijfsvoering, in het verleden wonnen ze de Energie Award. Met de Milieuthermometer Zorg is de aandacht nu nog beter geborgd en kan aan de volgende stappen gewerkt worden. Er is bewust gestart met brons, zodat we het systeem goed borgen in de organisatie en met elkaar aan de slag kunnen gaan voor zilver.

Naast ziekenhuisbrede thema’s kunnen ook individuele medewerkers een steentje bijdragen. Niet onnodig het licht aanlaten, computer echt uitzetten na gebruik, niet altijd alles printen, als je print dubbelzijdig en bij voorkeur niet in kleur. Ook als hele afdeling kan erover nagedacht worden. Hoe gaan we om met ons afval, welke disposables gebruiken we allemaal? Eigenlijk zou je bij alles moeten denken: hé, is dit duurzaam? Ons motto ‘Je zorgt voor elkaar’ houdt ook in: zorg goed voor het milieu. We zijn trots op onze bronzen medaille en gaan nu op weg naar zilver.