a.s.r. en Triodos investeren in groene energie en duurzame zorg

a.s.r. en Triodos Bank willen de komende vier jaar samen 600 miljoen euro lenen aan duurzame ondernemingen. De financiering is bedoeld voor bedrijven, instellingen en projecten op het gebied van groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector. De financieringen kunnen variëren van 5 miljoen tot 70 miljoen euro per project.

Het initiatief voor de gezamenlijke financieringsconstructie komt voort uit de behoefte van a.s.r. om met investeringen een duurzame impact te hebben op het bedrijfsleven, en die waar mogelijk verder te vergroten. Triodos Bank ziet in de samenwerking een kans om grotere projecten te kunnen realiseren en daarmee de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

De gezamenlijke financieringsconstructie richt zich op duurzame initiatieven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het internationale relatienetwerk van Triodos Bank. Triodos Bank is al langdurig als financier actief in de sectoren groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector. Het geld van deze samenwerking komt daar bovenop.

Bron: EngineersOnline