Dossier:
Voeding

Documenten

Handreiking

Format

Verdieping

  • Milieukosten catering ziekenhuis, CE Delft -D
    Berekening van de externe kosten van een jaar lang catering en tips voor verbetering. (2022)
  • Eat Lancet Report - samenvatting - D
    Samenvatting van het Lancet Report over voedsel. Het rapport beschrijft met doelen en strategieën hoe de wereld op een duurzame manier om kan gaan met voedsel. Pagina 9 laat zien hoe het optimale dieet eruit ziet. Duurzame voeding is gezond en heeft een lage milieu-impact.

Praktijkvoorbeelden

  • Koelkastposter woongroep, GGZ De Hoop -D
    Eenvoudige poster met praktische tips ter voorkoming van voedselverspilling. Kan op de koelkast gehangen worden. (2019)
  • Zorg op het Bord, Amsterdam UMC -D
    Uitleg en cijfers rond het voedingsconcept Zorg op het Bord, waarin de patiënt regie heeft over wat, waar, wanneer, met wie en hoeveel hij eet. Met aandacht voor duurzaamheid. MPZ-webinar 7 september 2021.
  • Initiatief tegen voedselverspilling, Archipel Zorggroep - D
    Initiatief 'Aan de Bak': inzet van de Orbisk slimme afvalbak (artifical intelligence) als proef voor meten, analyseren van voedselverlies in restaurant en woongroepen. Pilot i.s.m. met Lunet, Vitalis en Archipel om voedselverspilling tegen te gaan (CZ duurzaamheidsprijs (2e plek), 2023)

Verslag & Presentaties

Kijk ook eens bij de milieumaatregelenmodule voor direct uit te voeren duurzame maatregelen!