Laatst gewijzigd:

Eis 7.7. Plantaardige promotie voor personeel en bezoekers

Het doel

Het stimuleren van minder milieubelastende voeding en gezondere leefstijl.


De eis

Alle dagen van de week worden binnen de centrale catering volledig plantaardige maaltijden aangeboden en gepromoot boven niet- plantaardig. Dit geldt voor ontbijt, lunch en diner voor zowel personeel als bezoekers als patiënten/cliënten.

Als aan dit punt voldaan wordt, geldt automatisch ook het extra punt van 7.6 en worden in totaal twee extra's toegekend.

Centrale catering betekent dat voeding in een centrale keuken bereid wordt voor meer dan 30 cliënten/patiënten of, in het geval van convenience maaltijden, centraal ingekocht wordt. De organisatie mag gemotiveerd afwijken [D3].


Inspectiemethode

Administratieve controle bij bedrijfsinspectie.


Ambitieniveau


Geldt voor locatietype:


Gerelateerde doelstellingen

Toelichting

Denk bij promotie aan opvallende borden, (digitale) schermen en/of tafelkaartjes met voedingskeuzes en menu items. Plantaardige promotie mag ook impliciet in de vorm van bijvoorbeeld een vitaal menu aangeboden worden. 

Werkgroep Duurzame voeding

Hoe geven we invulling aan de eiwittransitie? Deze werkgroep rond een zeer actueel thema zoekt nog een werkgroeptrekker.

Meer over deze werkgroep

Begrippenlijst

Centrale catering betekent dat voeding in een centrale keuken bereid wordt voor meer dan 30 cliënten of, in het geval van convenience-maaltijden, centraal ingekocht wordt.

Een andere vraag over deze eis?

Vragenuurtje Milieuthermometer Zorg versie 7.0

online

Milieuthermometer Zorg

Veelgestelde vragen én antwoorden over de Milieuthermometer Zorg versie 7.0 vind je hier. Informatie over de thema's en eisen binnen de…