Laatst gewijzigd:

Eis 7.5. Vegetarische dag

Het doel

Het stimuleren van minder milieubelastende voeding en gezondere leefstijl.


De eis

Minimaal één dag per week zijn binnen de centrale catering het ontbijt, de lunch en het avondeten uitsluitend vegetarisch, zowel voor personeel, bezoekers als patiënten/cliënten mits medisch verantwoord mogelijk. Dit hoeft niet voor alle drie maaltijden op dezelfde dag te zijn. Zie voor nog een extra punt eis 7.6 wanneer direct gekozen wordt voor volledig plantaardig.

Centrale catering betekent dat voeding in een centrale keuken bereid wordt voor meer dan 30 cliënten/patiënten of, in het geval van convenience maaltijden, centraal ingekocht wordt. De organisatie mag gemotiveerd afwijken [D3].


Inspectiemethode

Administratieve controle bij bedrijfsinspectie.


Ambitieniveau


Geldt voor locatietype:


Gerelateerde doelstellingen

Toelichting

Voor een volwaardige maaltijd dient rekening gehouden te worden met alle bouw- en voedingsstoffen die een cliënt of patiënt nodig heeft. Zie ook factsheet van de WUR Eiwitkwaliteit en milieu-impact van ziekenhuismenu's.

Werkgroep Duurzame voeding

Hoe geven we invulling aan de eiwittransitie? Deze werkgroep rond een zeer actueel thema zoekt nog een werkgroeptrekker.

Meer over deze werkgroep

Een andere vraag over deze eis?

Vragenuurtje Milieuthermometer Zorg versie 7.0

online

Milieuthermometer Zorg

Veelgestelde vragen én antwoorden over de Milieuthermometer Zorg versie 7.0 vind je hier. Informatie over de thema's en eisen binnen de…

Handige links en documenten

We hebben alle relevante links en documenten overzichtelijk bij elkaar gezet.