De Dag van de Duurzame Zorg: 19 september

19-09-2024 (update 24-09-2024)

Vandaag is de eerste editie van De Dag van de Duurzame Zorg. Samen met Green Care Academy, Groene Zorg Alliantie, Green Deal Samen werken aan duurzame zorg en De Klimaat Dokter organiseren we deze dag. We nodigen iedere zorgorganisatie van harte uit om vandaag een inspirerend duurzaam voorbeeld uit de eigen praktijk te delen.

Succesvolle eerste editie: Meer dan 100 bijdragen gedeeld

De eerste editie is inmiddels een feit. Op de socials zagen we meer dan 100 bijdrages voorbij komen. Bekijk ze via #dvddz en #dagvandeduurzamezorg.

Collage Dag van de Duurzame Zorg 2024

Hoe?

Bekijk de handige instructie op de site van Green Care Academy. En deel je praktijkvoorbeeld op de socials. Gebruik op de hashtags #dagvandeduurzamezorg #dvddz #samenduurzaam. Zo vinden we de inspirerende voorbeelden terug.

Milieuthermometer Zorg en Zorg voor Energie

MPZ zet op deze speciale dag de Milieuthermometer Zorg en de Zorg voor Energie campagne in het zonnetje.

Er zijn al ruim 615 zorglocaties gecertificeerd vanuit de Milieuthermometer Zorg. Dit milieumanagementsysteem voor en door de zorg krijgt momenteel een update met de input van veel MPZ-leden. De nieuwe versie gaat vanaf 1 januari 2025 gelden.

De Zorg voor Energie campagneweek start op 7 oktober. Meer dan 160 zorgorganisaties gaan meedoen aan de gedragscampagne: binnen de eigen organisatie energieverspilling tegengaan en flink besparen op energiekosten. Elke zorgmedewerker en cliƫnt kan hier een steentje aan bijdragen, maar moet er soms vriendelijk aan herinnerd worden. Doe ook mee!