Terug naar zoekresultaten

Afvalregistratie voor festivals

Beschrijving

Monitor en registreer de hoeveelheid afval die het festival produceert. Vraag bij voorkeur de afvalinzamelaar om de afvalstromen te monitoren. Vaak kunnen zij een sorteeranalyse maken.
Deze meting levert naast een beter inzicht in de milieubelasting ook ideeën voor afvalscheiding en het verminderen van afvalstromen, bijvoorbeeld door het gebruik van Harde statiegeldbekers op festivals en evenementen. En voor het verminderen van zwerfafval op het festivalterrein en de -camping.

Toepasbaarheid

Deze maatregel is toepasbaar bij festivals die zelf verantwoordelijk zijn voor de afvoer van afval.

Milieuaspecten

De afvalregistratie geeft aan welke afvalstromen (beter) kunnen worden gescheiden en of containers goed worden gevuld. Dit inzicht kan leiden tot het nemen van verbetermaatregelen en het verminderen van afvalkosten.

Financiële aspecten

Het meten van de afvalhoeveelheid brengt, behalve een tijdsinvestering, geen extra kosten met zich mee. Voor een sorteerproef door de afvalverwerker worden soms kosten in rekening gebracht.
Scheiding van afval verlaagt de afvalverwerkingskosten. Beter vullen van containers levert direct kostenbesparingen op.

Bron: Stichting Stimular

De maatregel is afkomstig van Stimular.nl, een website die actueel gehouden wordt door Stichting Stimular. Op Stimular.nl vindt u nog meer besparingstips, voorbeelden en inspiratie, ook voor andere branches.