Met elkaar werken aan duurzame zorg!

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. Daarom organiseren we ook in oktober 2024 een campagneweek om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen, onder de noemer ‘de kracht van herhaling’.
Campagnelogo Zorg voor Energie
De campagneweek is van 7 t/m 11 oktober. Zorgaanbieders die meedoen krijgen gratis een toolkit met campagnematerialen en een draaiboek. Campagnekarakter Sparky heeft er nu al zin in!

Je kunt je organisatie NU aanmelden voor de campagneweek Zorg voor Energie, editie 2024. De organisatie is in handen van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en MPZ.

De energiecampagne is een initiatief van Milieu Platform Zorgsector in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

In elk ziekenhuis en in elke zorgorganisatie, waaronder de jouwe, kan iedereen een steentje bijdragen. Het hele jaar door. Met behulp van de besparingstips voor op werk en thuis. Deel ze met elkaar en breng ze in de praktijk. Heb je een aanvullende tip om grondstoffen of energie te besparen? Laat het ons weten.

Duurzame Zorg voor een betere toekomst!

Korte terugblik op de eerste campagne in oktober 2022

Een selectie van de berichten in de campagneweek van 2022:

Licht Uit bij HagaLicht Uit bij Maasstad ZiekenhuisLicht Uit actieWoordzoeker uit EnergiecampagneCampagnemiddelen bij CareynZorg voor Energie bij Magenta ZorgZorg voor Energie bij PameijerVerwarming lager 's Heeren LooMaatwerktip PrinsenstichtingCampagne uiting CedrahTrui aan tipScreenshot Energiecampagne Zorgscreenshot energiecampagneEnergiecampagnevlag bij Cosis
Uitingen campagnedeelnemers op social media