MPZ heeft namens de zorgbranches VGN, ActiZ en de Nederlandse ggz een wegwijzer gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen ’CO2-Routekaart’. Deze wegwijzer vind je op de site van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ).

Onderdeel van de wegwijzer is de CO2-Reductietool Zorg, een instrument in Excel dat je kan gebruiken om het effect van maatregelen op jouw CO2-footprint en energieverbruik inzichtelijk te maken. De tool is hieronder kosteloos te downloaden en gebruiken. Kom je problemen tegen bij het invullen van de tool? Op de website van het Expertisecentrum kan je de veelgestelde vragen bekijken of zelf een vraag insturen.

Van versie 1.3 naar versie 1.3.1
De CO2-Reductietool is in september 2022 vernieuwd en werkt nu in versie 1.3.1. Heb je al met de CO2-Reductietool gewerkt in een eerdere versie? Je kunt jouw CO2-reductietool updaten van versie 1.3 naar versie 1.3.1 met de tweede download hieronder: Kengetallen Update 2022.

De nieuwe kengetallen voor het berekenen van de kosten en energiebesparing per maatregel zijn actueler en nauwkeuriger. Ze zijn voorzien van toelichtingen en bronnen, en opgesplitst in een set voor kleine en middelgrote gebouwen. Tevens zijn enkele reparaties doorgevoerd. Hoe je jouw reductietool update staat uitgelegd in het update-Exceldocument.

Nieuwe gebruikers
Heb je nog niet eerder met de CO2-Reductietool gewerkt? Download de tool dan hieronder (Eerste download: CO2-Reductietool Zorg (versie 1.3.1)). Je kan direct aan de slag met de nieuwe kengetallen voor de kosten en energiebesparingen.

Download: CO2-Reductietool Zorg (versie 1.3.1 – nieuwe gebruikers)

Vul hieronder je e-mailadres in om direct de tool te downloaden. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het informeren over een eventuele update van de tool.

Zie je geen download? Kijk dan in de downloadmap van je browser. Mogelijk moet je de pop-up blokkering voor deze website uitzetten voordat je kunt downloaden.

Huidige versie: 1.3.1 (Laatste update: 16-09-2022)

E-mail*

Download: Kengetallen Update (versie 1.3.1 – huidige gebruikers)

Vul hieronder jouw e-mailadres in om de Kengetallen update te downloaden. Met dit bestand kan je jouw huidige tool (versie 1.3) updaten, uitleg vind je na openen. Deze download betreft niet de tool zelf, die kan je hierboven downloaden (voor nieuwe gebruikers). Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor inhoudelijke communicatie omtrent toolgebruik.

E-mail*

Overkoepelend dashboard
Wil je meer dan 50 locaties invullen? Dan kan je gebruik maken van de meerdere ingevulde Exceltools en een Main dashboard waarin je (tot 10) Excelbestanden samenvat: Main Dashboard – behorend bij CO2 Reductietool Zorg, 2020, MPZ