MPZ heeft namens de zorgbranches VGN, ActiZ en GGZ-Nederland een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen ’CO2-Routekaart’. Informatie hierover wordt verstrekt via het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ).

Onderdeel van de handleiding is de CO2-Reductietool Zorg, een instrument in Excel dat je kan gebruiken om het effect van maatregelen op jouw CO2-footprint en energieverbruik inzichtelijk te maken. De tool is kosteloos te downloaden en gebruiken. Kom je problemen tegen bij het invullen van de tool? Op de website van het Expertisecentrum kan je de veelgestelde vragen bekijken of zelf een vraag insturen.

Van versie 1.3 naar versie 1.3.1
De CO2-Reductietool is vernieuwd en werkt nu in versie 1.3.1. Je kunt jouw CO2-reductietool updaten van versie 1.3 naar versie 1.3.1 met het Excelbestand hieronder: Kengetallen Update 2022. De nieuwe kengetallen voor het berekenen van de kosten en energiebesparing per maatregel zijn actueler en nauwkeuriger. Ze zijn voorzien van toelichtingen en bronnen, en opgesplitst in een set voor kleine en middelgrote gebouwen. Tevens zijn enkele reparaties doorgevoerd. Hoe je jouw reductietool update staat uitgelegd in het update-Exceldocument.

Nieuwe gebruikers
Heb je nog niet eerder met de CO2-Reductietool gewerkt? Download de tool dan hieronder (tweede download: CO2-Reductietool Zorg (versie 1.3.1)). Je kan direct aan de slag met de nieuwe kengetallen voor de kosten en energiebesparingen.

Download: Kengetallen Update (versie 1.3.1 – huidige gebruikers)

Vul hieronder uw e-mailadres is om de Kengetallen update te downloaden. Met dit bestand kan je jouw huidige tool (versie 1.3) updaten, uitleg vind je na openen. Deze download betreft dus niet de tool zelf, die kan je hieronder downloaden (voor nieuwe gebruikers). Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor inhoudelijke communicatie omtrent toolgebruik.

E-mail*

Download: CO2-Reductietool Zorg (versie 1.3.1 – nieuwe gebruikers)

Vul hieronder je e-mailadres in om direct de tool te downloaden. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het informeren over een eventuele update van de tool.

Huidige versie: 1.3.1 (Laatste update: 16-09-2022)

E-mail*

Overkoepelend dashboard
Wil je meer dan 50 locaties invullen? Dan kan je gebruik maken van de meerdere ingevulde Exceltools en een Main dashboard waarin je (tot 10) Excelbestanden samenvat: Main Dashboard – behorend bij CO2 Reductietool Zorg, 2020, MPZ