MPZ heeft namens de zorgbranches VGN, ActiZ en GGZ-Nederland een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen ’Portefeuilleroutekaart CO2. Informatie hierover wordt verstrekt via het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ).

Onderdeel van de handleiding is de CO2-reductietool Zorg, een instrument in Excel dat u kunt gebruiken om het effect van maatregelen op uw CO2-footprint en energieverbruik inzichtelijk te maken. De tool is kosteloos te downloaden en gebruiken. Komt u problemen tegen bij het invullen van de tool? Op de website van het Expertisecentrum kunt u de veelgestelde vragen bekijken of zelf een vraag insturen.

(COMING SOON) Download: Kengetallen Update (versie 1.3.1)

Vul hieronder uw e-mailadres is om de Kengetallen update te downloaden. Met dit bestand kunt u uw huidige tool (versie 1.3) updaten, uitleg vindt u na openen. Deze download betreft dus niet de tool zelf, die kunt u hieronder downloaden. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor inhoudelijke communicatie omtrent toolgebruik.

E-mail*

Download: CO2-reductietool Zorg (versie 1.3)

Vul hieronder uw e-mailadres is om direct de tool te downloaden. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het informeren over een eventuele update van de tool. Let Op: In augustus volgt tool versie 1.3.1, wij adviseren daarop te wachten.

Huidige versie: 1.3 (Laatste update: 8-07-2020)

E-mail*

Stap over naar versie 1.3
Momenteel werkt de tool in versie 1.3. Grote veranderingen ten opzichte van versie 1.2:

  • de tool is kleiner en sneller
  • er zijn nieuwe maatregelen toegevoegd
  • kengetallen zijn gefinetuned
  • nieuwbouwnormen zijn aangepast
  • u kunt onbeperkt maatregelen toevoegen
  • Bekijk de rest in: Updates versie 1.3 CO2-reductietool, 2020, MPZ

Oude data importeren
Gebruikers van versie 1.2 kunnen de importfunctie gebruiken om hun oude data over te zetten. Dat doet u in het tabblad cijfers van versie 1.3 via 3 eenvoudige knoppen (zie de afbeelding hieronder). Gebruikers van versie 1.1 kunnen hun tool aan MPZ sturen voor overzetting.

Overkoepelend dashboard
Wilt u meer dan 50 locaties invullen? Dan kunt u gebruik maken van de meerdere ingevulde Exceltools en een Main dashboard waarin u (tot 10) Excelbestanden samenvat: Main Dashboard – behorend bij CO2 Reductietool Zorg, 2020, MPZ