Resultaten eerste Green Deal Zorg

De eerste Green Deal liep van eind 2015 tot eind 2018 met de ambitie dat ziekenhuizen en overige zorgaanbieders aan de slag gingen met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Ruim 150 partijen sloten aan, tientallen zorginstellingen gingen met de Milieuthermometer aan de slag en hebben met hun enthousiaste verhalen veel in beweging gezet en de brancheorganisaties meegetrokken. De resultaten zijn …

Ambitie green deal Zorg 2.0

10 oktober 2018, 132 partijen ondertekenen de 2e green deal, Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst. In deze Green Deal werken de brancheorganisaties, zorgverenigingen en VWS nauw samen en wordt met aansluiting aan het rijksbeleid gewerkt aan de volgende ambitie:

  • – 49% CO2 reductie in 2030
  • – Circulaire bedrijfsvoering
  • – Medicijnresten uit afvalwater
  • – Gezond makende leefomgeving en milieu.

MPZ heeft begin 2018 routekaarten voor cure en care opgesteld met de rode draad voor de green deal. Conceptrapportages zijn het resultaat zodat er alle ruimte is voor verdere invulling.
Concept Green Deal Duurzame Zorg 2.0 Routekaart Cure
Concept Green Deal Duurzame Zorg 2.0 Routekaart Care

Cathy van Beek is als kwartiermaker aan de slag gegaan en heeft de interesse bij een grotegroep bestuurders gewekt. Vanaf oktober 2018 wordt aan de uitwerking van de green deal gewerkt. Een regiegroep is ingesteld met bestuurders van de branches.

Het thema `gezond makende leefomgeving en milieu´ verbindt duurzaam met de core business van gezondheidszorg. Een gezond makende leefomgeving leidt tot minder ziekten en zorgvraag. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Mede met dit thema zijn nu ook de medici als partner aangesloten.

Flyer green deal
Flyer Green Deal Duurzame Zorg 2018

Eerste nieuwsbrief
Nieuwsbrief Green Deal Zorg 2019-02-12

Ook meedoen

Zorginstellingen, overheden, instituten kunnen met een eigen inbreng aanhaken bij de Green Deal. Hiermee laat u zien dat u structureel werkt aan een duurzame zorg.

Binnenkort wordt deze pagina met de green deal acties aangevuld