Webinar De zorg kan groener

Op 2 september 2021 organiseerde de Green Deal Duurzame Zorg een webinar over het verduurzamen van de zorg als zorgverlener. Evelyn Brakema (LUMC, NL) deelt verschillende niveaus waarop jij impact kunt maken. Renee Salas (Harvard Medical School, VS) trapt af met een inspirerende (video)boodschap voor ons als Nederlandse zorgverleners. Verduurzamen van de zorg – waar doen we het voor?

Renee Salas
Renee Salas is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van klimaatverandering, gezondheid en duurzame zorg. De spoedeisende hulp arts bracht mede onder haar leiding belangrijke onderzoeken van the Lancet Countdown on Health and Climate Change tot stand. Dankzij deze rapporten en haar internationale mediaoptredens is het bewustzijn onder medici en beleidsmakers sterk gegroeid.

Evelyn Brakema
Evelyn Brakema is huisarts in opleiding en onderzoeker Duurzaamheid & Gezondheid(szorg). Ze zet zich in om duurzaamheid hoger op de agenda te krijgen, bijvoorbeeld met de ‘Green Paper’ en in de media. Tevens is ze medeoprichter en coördinator van de Groene Zorg Alliantie. De 16 zorgcommissies uit deze alliantie willen gezamenlijk de transitie naar een duurzame zorg versnellen. Tijdens het webinar reikt Evelyn verschillende handvatten aan. Zodat jij de zorg kan vergroenen op een manier die bij jou past.

Webinar-opname De zorg kan groener