Inleiding

16 juli 2019

MPZ heeft namens de zorgbranches VGN, ActiZ en GGZ-Nederland een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen ’CO2 Routekaart ’. Informatie hierover wordt verstrekt via het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ).

Onderdeel van de handleiding is de CO2 Reductietool Zorg, een instrument in Excel dat u kunt gebruiken om het effect van maatregelen op uw CO2-footprint en energieverbruik inzichtelijk te maken. De tool is kosteloos te downloaden en gebruiken. Komt u problemen tegen bij het invullen van de tool? Op de website van het Expertisecentrum kunt u de veelgestelde vragen bekijken of zelf een vraag insturen.

Heeft u veel locaties of panden om in te vullen? Maak dan naast de tool gebruik van een overkoepelend Dashboard (zie link hieronder). Hiermee kunt u meerdere Excel toolbestanden samenvoegen en uitlezen. Dit stelt u in staat meerdere bestanden met minder locaties per bestand te maken. De tool blijft dan kleiner en sneller.

Main Dashboard – behorend bij CO2 Reductietool Zorg, 2020, MPZ

Download de tool

Vul hieronder uw e-mailadres is om direct de tool te downloaden. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het informeren over een eventuele update van de tool.

Huidige versie: 1.2 (Laatste update: 21-01-2019)

E-mail*