Inleiding

16 juli 2019

MPZ heeft namens de zorgbranches VGN, ActiZ en GGZ-Nederland een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen ’CO2 Routekaart ’. Onderdeel van de handleiding is de CO2 Reductietool Zorg, een instrument in Excel dat u kunt gebruiken om de effecten van het duurzaamheidsbeleid inzichtelijk te maken.

De CO2 Reductietool Zorg van MPZ heeft als doel snel inzicht te geven in de route naar CO2 reductie in het vastgoed en wat dat inhoudt voor de te nemen maatregelen en het MOP (Meerjaren Onderhoudsplan). De tool is gebaseerd op drie uitgangspunten:

• De wettelijk erkende maatregelen op korte termijn doorvoeren;
• Gebouwen verduurzamen met alle maatregelen die zichzelf binnen 10 jaar terugverdienen;
• Nieuwbouwplannen en grote renovaties duurzaam aanpakken, volgens de nieuwste inzichten.

De Handleiding voor het opstellen van een routekaart voor CO2-emissiereductie bij zorgvastgoed en bijbehorende Excel zijn kosteloos te downloaden en gebruiken.

Handleiding & FAQ

Lees voordat u begint de Handleiding voor opstellen van een routekaart voor CO2 reductie bij zorgvastgoed.

Komt u problemen tegen bij het invullen van de tool? Kijk dan eens op de veelgestelde vragen pagina. Vindt u hier geen antwoord? Stuur dan een mailtje met uw vragen naar MPZ.

Download de tool

Vul hieronder uw emailadres is om direct de tool te downloaden. Met uw e-mailadres wordt, buiten enkele vragen over de tool, verder niets gedaan.

Let op: de tool heeft een behoorlijke omvang, downloaden kan enige tijd kosten. Het kan helpen de tool na downloaden op te slaan als binaire werkmap, dit reduceert de omvang aanzienlijk.

E-mail*