> 5000 zorg-specifieke gevaarlijke stoffen in de MPZ database

De Gevaarlijke Stoffen Applicatie zorg van het MPZ is in een aantal jaren uitgegroeid tot dé informatiebron voor gevaarlijke stoffen binnen de gezondheidszorg.

Met meer dan 5000 zorg-specifieke gevaarlijke stoffen in de database is het ziekenhuis op elk moment voorzien van de meest actuele gevaarsinformatie over de stoffen waarmee wordt gewerkt, of het nu gaat om chemicaliën, gassen of producten zoals desinfectie- en reinigingsmiddelen.

Ruim 40% van de ziekenhuizen is intussen op de applicatie aangesloten en de verwachting is dat het aantal gebruikers blijft groeien. Voor de V&V zorginstellingen en daarmee vergelijkbare instellingen is de applicatie nu erg uitgebreid. In 2015 gaat MPZ onderzoeken of op praktische wijze de actuele stoffeninformatie van een beperkt aantal stoffen ook voor hen beschikbaar te stellen is.

Bent u nog niet in bezig van een geschikte gevaarlijke stoffen informatiesysteem of biedt uw huidige applicatie niet wat u er van verwacht kijk dan op de website voor meer informatie.