Dimence Groep behaalt twee keer Brons

09-05-2019
Dimence Groep heeft in april 2019 het certificaat Milieuthermometer Zorg Brons behaald voor de locaties Westerdok in Almelo en Lorna Wing in Deventer.

Herma van der Wal, voorzitter raad van bestuur Dimence Groep heeft de certificaten op dinsdag 7 mei in ontvangst genomen. De uitreiking werd feestelijk gevierd in het bijzijn van bewoners van de locaties, medewerkers en genodigden.

Duurzaamheid is belangrijk
Dimence Groep vindt het belangrijk om bewust bezig te zijn met duurzaamheid. Duurzaamheid gaat over gebruik van energie zoals led verlichting, hoog rendement verwarming en zonnepanelen, maar duurzaamheid gaat over veel meer dingen. Het gaat bijvoorbeeld ook over duurzaam inkopen, verminderen van watergebruik, zorgen voor zo min mogelijk afval en zorgen dat afval gescheiden is en over hoe wij en onze klanten elke dag naar het werk gaan. Het uiteindelijke doel is om onze CO2-productie zo klein mogelijk te laten worden.

Green Deal Duurzame Zorg en Volante
In oktober 2018 heeft Dimence Groep met collega-instellingen in de zorg de Green Deal Zorg 2.0 getekend. In de Greendeal zijn doelen vastgelegd die moeten worden behaald. De Milieuthermometer maakt dit zichtbaar. Wij doen dit met onze partners binnen Volante en wisselen onderling kennis en ervaringen uit. Samen maken we ons sterk voor een gezonde toekomst door de klimaataanpak, circulair werken, schoon water en een gezonde leef- en verblijfsomgeving.