Bronzen certificaat voor Vitalis WoonZorg Groep

20-11-2021

Vitalis WoonZorg Groep heeft voor elf locaties het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg behaald. Het is de afronding van de eerste fase van de Green Deal die Vitalis drie jaar geleden heeft afgesloten met de gemeente Eindhoven.

Van afspraak naar beweging
“Ik ben enorm blij dat we in relatief korte termijn het bronzen certificaat hebben behaald voor elf van onze locaties. Natuurlijk streven we Vitalis breed naar een bronzen certificaat en daarna naar zilver en goud”, vertelt Theike Roelofs, projectmanager Milieu & Duurzaamheid bij Vitalis. “Nog trotser ben ik op de beweging die ik zie in de organisatie. Duurzaamheid wordt steeds vanzelfsprekender. Zo geldt tegenwoordig vooral ‘hier doen we het langste mee’, waar dat voorheen vaak ‘veel voor weinig’ was.”

Enthousiaste aanpak
Om het bronzen certificaat te behalen, zijn op elf locaties Green Deal teams gevormd. Vol enthousiasme namen zij hun collega’s onder meer mee in het scheiden van PMD en etensresten en het gebruik van schoonmaakmiddelen die het minst schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast werden milieucijfers achterhaald en processen verhelderd. Na behalen van brons is ook gestart met de Green Deal 2.0: dat betekent dat Vitalis over drie jaar het zilveren certificaat van de milieuthermometer gaat behalen.