Campagne Zorg voor Energie: doe mee!

14-7-2023(bijgewerkt 7-9-2023)

De tweede editie van de energiebesparingsweek Zorg voor Energie komt in zicht en vindt plaats in de week van de duurzaamheid 9-13 oktober, vlak voor het nieuwe stookseizoen. Zorgaanbieders die meedoen krijgen gratis een online toolkit met campagnematerialen, een draaiboek en een campagnevlag. Alles staat gerreed.

Zet de campagneweek in de activiteitenkalender van jouw organisatie, stem af met je communicatie-collega’s en meld je organisatie NU aan. De organisatie is in handen van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en MPZ.

Zorg voor Energie 2023. Doe mee!

Doel campagne
De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. Doel van de campagne is het creëren van blijvende draagvlak bij en betrokkenheid van álle zorgmedewerkers bij de CO2-routekaartaanpak om te werken naar een fossielvrije en energiezuinige vastgoedportefeuille.

Ontwikkeling online campagnetoolkit
Momenteel werken we aan de ontwikkeling van de campagnematerialen. De toolkit met campagnematerialen is uiterlijk 1 augustus beschikbaar. Denk aan posters met bespaartips voor op het werk en thuis, animaties, campagnekrantje voor op de leestafel, woordzoekers en nog meer. Ook is er voor iedere deelnemer een campagnevlag beschikbaar.

Campagnelogo Zorg voor Energie
Campagnekarakter vuurvliegje Sparky
Maak alvast kennis met vuurvliegje Sparky, het nieuwe campagnekarakter! Sparky is een vrolijke energie actieveling die jou de hele dag door helpt om energie-slim en energie-zuinig te werken. Sparky zelf weet niet van ophouden met tips & trics en geeft dat op een aanstekelijke, blije manier aan jou door. Dat belooft wat!

De aanmeldingen stromen binnen: de teller heeft inmiddels de 200 aangetikt, die samen 3.800 locaties hebben en waar 500.000 mensen werken. Weten wie? Bekijk het deelnemersoverzicht.

Voorbeeldanimatie: licht uit

De energiecampagne is een initiatief van Milieu Platform Zorgsector in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.