Careyn ontvangt zilveren certificaten voor 9 woonzorglocaties

11-3-2020

1 maart 2021 heeft Careyn tijdens een feestelijke online bijeenkomst het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg in ontvangst genomen. De certificering geldt voor 9 woonzorglocaties verdeeld over de 4 districten van Careyn. Milieuplatform Zorgsector (MPZ) beloonde Careyn vorig jaar oktober al met de erkenning, maar vanwege corona moest een officiƫle uitreiking uitblijven. De langverwachte uitreiking werd gevierd in het bijzijn van Judith de Bree van Milieuplatform Zorg, wethouder Lot van Hooijdonk, Inge van Diest van de gemeente Utrecht en Gea van Oortmarssen vanuit de provincie Utrecht.

Milieuthermometer
Careyn is sinds 2016 aangesloten bij de Green Deal en is in dat kader gaan werken met de Milieuthermometer Zorg, een certificeerbaar milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en borgt. Careyn heeft eind oktober 2020 het zilveren certificaat behaald en onderdeel was het actualiseren van het duurzaamheidsbeleid tot een integraal beleidsplan. Daarnaast is een CO2-reductieplan opgezet en is onder andere een onderzoek naar voedselverspilling op te certificeren woon-zorglocaties gedaan.

Tijdens de digitale bijeenkomst overhandigde van Hooijdonk symbolisch het certificaat. “Careyn verdient waardering voor de energie en aandacht die zij hebben voor de duurzaamheidsvraag. Dat dit thema doorgang weet te vinden in een tijd waarin grote delen van de organisatie in beslag zijn genomen door hele andere zaken, is daarbij een extra applaus waard”, aldus van Hooijdonk.

Ronald Thijs, als CFO van Careyn, nam het certificaat enthousiast in ontvangst: “Ik ben ontzettend trots op wat Careyn heeft bereikt. Duurzaamheid is en blijft ontzettend belangrijk voor ons als zorgorganisatie, dus we gaan graag op dezelfde voet verder met het doel de overige woonzorglocaties ook naar het zilveren niveau te brengen.”

Volgende stappen in verduurzaming
Met dit certificaat maakt Careyn duidelijk dat de organisatie zich continu wil blijven verbeteren op het gebied van duurzaamheid. In 2021 zal Careyn zich met name richten op het blijven voldoen aan het zilveren niveau aan de hand van het vastgestelde duurzaamheidsbeleid. “Hiermee hebben we een prachtig instrument om op al onze locaties te blijven werken aan de verduurzaming van de bedrijfsvoering”, aldus Arno van der Spek, Facilitair Specialist.

Zie ook het bericht over Careyn-Snavelenburg. Deze locatie haalt 40% van haar elektra uit eigen zonnepanelen