Curium-LUMC verzilvert groene aanpak

5-12-2019

Curium-LUMC uit Oegstgeest wordt steeds groener en dat is beloond. Op donderdag 5 december ontving Esther Reinhard, directeur bedrijfsvoering van Curium-LUMC het Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg uit handen van Peter Glasbeek, wethouder duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest.

Het Zilveren certificaat is uitgereikt omdat werd voldaan aan de criteria van de Milieuthermometer Zorginstellingen en Ziekenhuizen die gehanteerd wordt door Vereniging Milieuplatform Zorg. Op initiatief van de Omgevingsdienst West-Holland hebben verschillende zorgorganisaties, gemeenten, ministerie en milieuplatform zorg in de regio in 2016 de lokale Green Deal Zorg ondertekend. Met deze Green Deal is er met elkaar afgesproken om kennis te delen en verduurzaming binnen de zorg te versnellen. Bovendien werd afgesproken om binnen drie jaar minstens het niveau Brons van de Milieuthermometer Zorg te halen.

Met zilver gaat Curium-LUMC dus een stapje verder. Voor het behalen van brons moet een organisatie voldoen aan de wettelijke vereisten. Voor zilver wordt gelet op o.a. duurzaam vastgoed, inkoopbeleid, zakelijke kilometers, voedselverliezen en elektrische auto’s. Lees meer over de Milieuthermometer op milieuplatformzorg.nl

Vervolg Green Deal Zorg en de Omgevingsdienst
De Omgevingsdienst hoopt na deze eerste periode een vervolg te geven aan deze Green Deal Zorg, met mogelijk meer partners en gemeenten. De Omgevingsdienst West-Holland feliciteert Curium-LUMC met het behalen van het certificaat, een mooi resultaat waar men trots op mag zijn.

Bron: Oestgeester Courant, 13 december 2019