Oktober 2019

De Hoogstraat ontvangt milieucertificaat Brons
De Hoogstraat heeft op 2 oktober van het Milieu Platform Zorg (MPZ) het milieucertificaat Brons ontvangen. Rob Beuse, directeur van De Hoogstraat, nam het certificaat Brons tijdens een feestelijke uitreiking in onvangst uit handen van Adriaan van Engelen.

“De Hoogstraat heeft met het bronzen certificaat een goede basis waarmee het zeker een jaar of twee vooruitloopt op de sector”, aldus van Engelen.
“We zijn hier heel blij mee, alle medewerkers hebben hier heel hard aan getrokken. Dit is een mooie eerste stap, en er komen er nog meer!” vult Beuse aan tijdens de uitreiking.

Duurzaamheid binnen De Hoogstraat

Aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering is een belangrijk speerpunt van De Hoogstraat. Het is binnen De Hoogstraat een continue proces om steeds betere resultaten te behalen.
Ellen Evertzen, Manager Facilitaire zaken, vertelt: “Wat hebben we bereikt? Onder andere dat er binnen De Hoogstraat gereageerd wordt op duurzaamheid. Een voorbeeld is dat we tijdens een project gingen turven wie allemaal met de fiets kwam, en diegene kreeg dan een cadeautje. Hierdoor – en dankzij het mogelijk maken van het aanschaffen van elektrische fietsen – komen tegenwoordig veel meer medewerkers op de fiets. Dit was gelijk de opmaat om betaald parkeren in te voeren. We hebben geen last meer van overvolle parkeerplekken zoals voorheen, maar inmiddels wel van een overvolle fietsenstalling; dat wordt een nieuwe uitdaging!”.

En zo worden er tal van maatregelen doorgevoerd. Een greep uit deze milieumaatregelen zijn het verminderen en scheiden van afval, het terugdringen van voedselverspilling, de invoering van meer vegetarische maaltijden en de sluis bij de hoofdingang houd voortaan de koude tocht tegen tijdens de wintermaanden.

Zie ook op de site De Hoogstraat