Eppie Fokkema gekozen als nieuwe bestuursvoorzitter van MPZ

28-2-2023

Eppie Fokkema, huidige voorzitter van de raad van bestuur van de zorggroep Archipel in Eindhoven, is op 1 februari 2023 officieel van start gegaan als voorzitter van het bestuur van Milieu Platform Zorgsector.

Eppie staat te boek als ondernemende bestuurder met ervaring in bedrijfsvoering. Hij was onder meer bestuurder van het landelijk adviesbureau Atrivé, wethouder en adviseur van overheden, zorgorganisaties en woningcorporaties. Hij was actief bij het Klimaatverbond en voor het Gelders Energie Akkoord was hij één van de grondleggers van de beweging naar aardgasvrije wijken.

Gedreven zorgbestuurder duurzame zorg
Met Eppie Fokkema krijgt MPZ een gedreven zorgbestuurder voor duurzame zorg in huis. Dat sluit aan bij de groeiende ambities van MPZ om komende jaren duurzame zorg niet alleen aan te jagen maar ook met praktische kennis te ondersteunen. MPZ, de initiatiefnemer van de eerste Green Deal Duurzame Zorg, is tevens bij de huidige Green Deal Duurzame Zorg 3.0 nauw betrokken.

Nauwere samenwerking branches en verzekeraars
De komende jaren streeft het MPZ naar nauwere samenwerking met zorgbranches en zorgverzekeraars en komt de ervaring van Eppie Fokkema in de zorg goed van pas om in samenwerking met verder bestuur, de leden en directeur Adriaan van Engelen duurzame zorg verder te borgen.

Eppie Fokkema nieuwe bestuursvoorzitter MPZ
Eppie Fokkema