Oproep: Geef je Green Team(s) door aan de Groene Zorg Alliantie

Steeds meer milieucoördinatoren krijgen te maken met groeiende Green Teams in de zorginstelling. De Groene Zorg Alliantie richt daarom een apart netwerk voor Green Teams op, zodat de teams efficiënt met elkaar in contact komen. MPZ helpt mee met de oprichting van dit netwerk en vertegenwoordigt de rol en het belang van de milieucoördinator.

Aanmelden voor het netwerk
Alle milieucoördinatoren zijn zeer welkom met hun Green Team mee te denken in het netwerk. Green Teams kunnen zich hier aanmelden voor het netwerk. Er zijn al ruim 30 Green Teams aangesloten.

Eerste netwerkbijeenkomst
Op donderdag 27 januari, van 19.30 tot 21.00 uur, vindt de eerste bijeenkomst van het netwerk plaats. We bespreken de inhoud en vorm van het netwerk. Naast de milieucoördinator kunnen twee personen per Green Team zich hiervoor aanmelden. Opgeven kan via de link hierboven.

Green Team?
Een Green Team bestaat uit meerdere personen binnen één zorginstelling die samen werken aan duurzaamheid. In de cure zijn het met name zorgprofessionals die zich verenigen in Green Teams. In de care is dit vaak facilitair met inkoop en vastgoed. Dat laatste wordt ook wel ‘kernteam duurzaamheid’ genoemd. Van beiden is het fijn als we weten welke teams er zijn, dus geef ze vooral door.