GGZ Delfland eerste instelling met certificaat nieuw schema Milieuthermometer

1-2-2019
GGZ Delfland heeft 24 januari 2019 voor drie locaties het niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg behaald. Het is de eerste zorginstelling in Nederland met dit keurmerk volgens de aangescherpte criteria van oktober 2018.

GGZ Delfland meldt:
We vinden het belangrijk om bewust bezig te zijn met duurzaamheid. Daarom werken collega’s uit diverse organisatieonderdelen samen aan de verduurzaming van de bedrijfsvoering. Met elkaar zijn de afgelopen jaren meerdere maatregelen bedacht en uitgevoerd, en dat is beloond met het certificaat. Zo is onder meer de bestaande verlichting vervangen door ledverlichting, witte stroom heeft plaats gemaakt voor groene stroom op basis van Hollandse wind, er zijn elektrische bedrijfsauto’s en e-bikes aangeschaft, bewegingsdetectoren voor licht geplaatst, afval wordt voorkomen en gescheiden, en er is gekozen voor gezonde en duurzame toeleveranciers. Op de locaties aan de Sint Jorisweg in Delft, de Franz Lèharstraat in Rotterdam en de Stadhouderslaan in Schiedam zijn bovendien zonnepanelen geplaatst.

Ambitie voor nóg duurzamere zorg
De Milieuthermometer is speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Zorginstellingen kunnen drie verschillende niveaus behalen: brons, zilver en goud. Bij het behalen van brons laat een organisatie zien te voldoen aan de wettelijke vereisten. Met zilver gaat een instelling een stap verder en wordt onder meer het vastgoed verduurzaamd, ingekocht volgens duurzaam inkoopbeleid, worden zakelijke gereden kilometers beperkt, voedselverliezen gemeten en elektrische auto’s aangeschaft. Bij ons gaan de bedrijfsauto’s ook over op zuinige banden, wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijker strooizout en wordt het gebruik van wegwerpartikelen zo snel mogelijk gereduceerd. Met een ambitie voor goud zullen we nog verder verduurzamen, maar eerst zullen we ons richten op het behalen van het certificaat niveau zilver voor alle eigendomslocaties.

Bron: GGZ Delfland