2018-2020 Green Deal Arnhemse zorginstellingen

8 juni 2020

Acht grote zorginstellingen, de gemeente Arnhem, de Omgevingsdienst Regio Arnhem en het Milieuplatform Zorgsector zetten hun handtekeningen onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving. Daarmee staat duurzaamheid in de bedrijfsvoering op de agenda. De zorginstellingen spreken af binnen twee jaar voor de hoofdlocatie het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg hebben bereikt.

De gemeente Arnhem de provincie Gelderland zorgen voor ondersteuning. De zorginstellingen krijgen inhoudelijke expertise en begeleiding bij het implementeren van de Milieuthermometer Zorg. De gemeente Arnhem organiseert kennisbijeenkomsten. De Omgevingsdienst Regio Arnhem biedt hulp bij het uitvoeren van wettelijke maatregelen

Resultaten: In twee jaar tijd is veel bereikt. De instellingen waarderen de rol van de gemeente in dit proces. De bijeenkomsten waren inspirerend en men keek met genoegen in elkaars keuken. De Milieuthermometer gaf iedereen goed houvast, en op 1 organisatie na heeft iedereen het keurmerk.

Voorzitter Floor de Vroome van zorginstelling Pleyade was in 2015 de eerste ondertekenaar uit Arnhem van de landelijk Green Deal Nederland op weg naar duurzame Zorg. Vooral via zijn ambassadeursrol is de lokale deal in Arnhem tot stand gekomen.

Ondertekenaars
De Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving is ondertekend door: gemeente Arnhem, Omgevingsdienst Regio Arnhem, Milieuplatform Zorgsector, Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Innoforte, Pleyade, Pro Persona, Siza, Stichting De Driestroom en Stichting Vreedenhoff.

Resultaten van 2018-2020 Green Deal Arnhemse Zorg, 2020, MPZ