Green Deal Zorg Rijnmond van start

22-06-2022

Bestuurders van dertien zorginstellingen in Rijnmond, DCMR, MPZ en Stichting Stimular ondertekenden 16 juni de Green Deal Zorg Rijnmond onder het oog van Energie-gedeputeerde Berend Potjer van provincie Zuid-Holland.

Deelnemende zorginstellingen
Aafje, Argos Zorggroep, ASVZ, Careyn, Cedrah, De Vijverhof, GGZ Delfland, Laurens, Leger des Heils, Pameijer, Yulius, Ikazia ziekenhuis en Lelie Zorggroep gaan aan de slag om meer te doen aan duurzame energie en om efficiƫnter om te gaan met grondstoffen, afval en water.

Omgevingsdienst DCMR
Michael Lezer van de omgevingsdienst DCMR heeft de groep bijeengebracht en de afspraken gemaakt. Daan Molenaar, directeur DCMR is trots op deze aanpak van werken vanuit stimuleren. De zorgbestuurders zijn zich bewust van de grote opgaaf die er voor de zorg ligt op klimaat en milieugebied. Ondanks de grote druk op de zorg krijgt dit thema nu met deze deal een duidelijke plek.

Milieuthermometer Zorg
Milieuplatform Zorgsector en Stichting Stimular (trots op deze deal in de eigen Rotterdamse regio) ondersteunen de deal met kennis voor de aanpak met de Milieuthermometer Zorg. Onderdeel van de Milieuthermometer Zorg is het werk aan de CO2-routekaart om in 2030 uit te komen op 55-60% CO2-reductie. In samenwerking met elkaar en de regio gaan de betrokkenen aan de slag.

Deelnemers Green Deal Zorg Rijnmond