De duurzame bedrijfsvoering van het IJsselland Ziekenhuis is beloond met het brons

17-02-2020

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is hiermee, na het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis, het tweede ziekenhuis dat dit certificaat in de regio Rijnmond behaalt. Op 17 februari werd het certificaat overhandigd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer A. van Wijk en milieucoördinator Monica Vriendts.Achter de schermen heeft het facilitair bedrijf hard gewerkt om te kunnen voldoen aan de eisen van het milieukeurmerk. Met name op het gebied van energiebesparende technische installaties en het voorkomen van voedselverspilling scoort het IJsselland Ziekenhuis goed.

Albert van Wijk is trots op het behaalde keurmerk, en vindt het mooi om te zien dat het traject in huis bewustwording creëert. “Het is het begin van een beweging die we inzetten. Het is een feit dat het onderwerp op de agenda staat, het is geen corvee, maar mensen vinden het ook leuk om hieraan mee te werken”.

Het behalen van het keurmerk is de eerste stap in de doelstelling van het IJsselland Ziekenhuis om niet alleen de best denkbare zorg te leveren, maar om ook structureel te vergroenen en bij te dragen aan een duurzame samenleving. De komende tijd zal het IJsselland Ziekenhuis zich richten op het verder reduceren van de CO₂ uitstoot en de bouw van een duurzaam Operatiekamer complex.

Bron: Persbericht IJsselland Ziekenhuis