Keurmerk Milieuthermometer Zorg verhoogt de waarde van zorgvastgoed in investeringsfondsen

24-12-2021

Met het Milieuthermometer Zorg-keurmerk kunnen investeerders in zorgvastgoed een hogere duurzaamheidsscore behalen voor hun vastgoedportefeuille. Het keurmerk is opgenomen in de
GRESB lijst van operational green building certification schemes.

GRESB
GRESB is het vooraanstaande ESG-keurmerk voor vastgoedportfolio’s. GRESB staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark; ESG voor: Environmental, Social & Governance. Het meet hoe portfolio’s presteren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

Duurzaamheidsscore
GRESB is een systeem waarmee vastgoedinvesteringsfondsen worden beoordeeld op de duurzaamheid van het vastgoed in hun portfolio. Een hoge score geeft een grote mate van aandacht weer voor de bedrijfsvoering en toekomstbestendigheid. Investeringsfondsen nemen duurzaamheid steeds vaker mee in hun bedrijfsvoering, vaak in de vorm van een ESG-beleid.

Syntres Achmea
Een goede gebruiker van GRESB is bijvoorbeeld Syntres Achmea. De organisatie belegt voor Nederlandse pensioenfondsen in o.a. woon-zorgcomplexen. Het Zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea heeft onlangs opnieuw een maximale rating van vijf sterren behaald en is het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld.