Medisch Centrum Leeuwarden eerste topklinisch ziekenhuis met MilieukeurOp 4 maart 2014 namen Kees Donkervoort, voorzitter directie MCL en Omayra Nooitgedagt, milieucoördinator, namens het MCL het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg met Milieukeur in ontvangst. Het MCL is het eerste topklinische ziekenhuis dat het Milieukeur certificaat heeft behaald.

In februari 2011 is de Beleidsnotitie “Duurzaamheid en Milieuprestaties Zorgpartners Friesland” door de Raad van Bestuur bekrachtigd. In deze notitie worden milieudoelstellingen en inspanningen in kaart gebracht, zodat er transparantie ontstaat en Zorgpartners Friesland kan laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord bezig is.

Kees Donkervoort, voorzitter directie MCL, is erg trots op deze erkenning. “Het Medisch Centrum Leeuwarden is zich bewust van de verantwoordelijkheid die zij heeft tegenover patiënten, bezoekers, medewerkers en de omgeving als het gaat om het milieu. Ons duurzaamheidsbeleid vormt een volwaardig onderdeel van het ondernemingsbeleid.”

Bron: Persbericht MCL