Meerdaagse training duurzaamheidscoördinator zorg voor MPZ-leden

25-04-2023 (bijgewerkt 07-02-2024)

Op 20 juni 2023 ging in Utrecht de eerste meerdaagse training duurzaamheidscoördinator in de zorg van start. Deze is inmiddels afgerond, de tweede editie ook. Deelnemers krijgen antwoord op vragen als ‘aan de slag met duurzaamheid in de zorg, waar begin je, wat is belangrijk?’ en ‘wat betekent de Green Deal Zorg 3.0’ en ‘Milieuthermometer Zorg, wat komt daarbij kijken’. Op dit moment hebben 40 deelnemers een certificaat ontvangen voor hun bewezen inspanningen.

Voor wie?
De training, ontwikkeld in opdracht van MPZ, is bestemd voor medewerkers bij zorginstellingen die de rol van duurzaamheidscoördinator (gaan) vervullen. De nadruk ligt op care-instellingen (GGZ, GHZ, Ouderenzorg) die de Green Deal Zorg tekenen en/of gaan werken aan de hand van de Milieuthermometer Zorg. Adviseurs Willemien Troelstra en Dianne de Wild verzorgen deze meerdaagse training. Kosten: 700 euro voor MPZ-leden. De training wordt aangeboden via Stichting Stimular, een erkend trainingscentrum, zodat het tarief btw-vrij is.

De derde trainingsreeks begint binnenkort en is volgeboekt. Voor de vierde editie, die in mei start, is nog beperkt plaats. Meer informatie over de training.

Uitspraken van cursisten:

  • “Compleet beeld, veel interactie, veel zelf in praktijk. Fijne groep, mooi netwerk, leuke gastsprekers.”
  • “Ik heb veel geleerd rondom de MTZ certificering. Onderwerpen waar ik nog wat onzeker over was heb ik nu meer affiniteit mee. Feedback op de (huiswerkopdrachten) was echt super!! Uitgebreid en praktische tips”
  • “Fijn om het gevoel te hebben dat je op alle vlakken een soort basiskennis hebt. Het voldeed zeker aan mijn leerwensen. Uitwisseling met medestudenten ook heel waardevol. Met veel zaken waren we al bezig maar info over bijv. certificering (ook ervaringen medestudenten) helpt ook.”
  • “Veel ervaringen en voorbeelden uitgewisseld met andere organisaties . O.a. geleerd hoe duurzaamheid meer organisatie breed op te pakken/te beleggen. In het algemeen voldeed het aan mijn leerwensen.”
  • “Veel geleerd over wet-regelgeving maar ook vooral aan het nut van de MTZ. Verwacht veel te hebben aan kennis delen andere organisaties. De live sprekers zijn een goede aanvulling! Voldeed aan verwachting.”

Deelnemers aan eerste training Duurzaamheidscoördinator in de zorg
Cursisten van de eerste editie met certificaat
Deelnemers aan de tweede editie
Geslaagden van de tweede trainingsreeks