Opnieuw haalt MCL de ‘Gouden Milieuthermometer met Milieukeur

11-2-2021

Energie- en watermanagement, duurzaam bouwen, duurzaam inkopen, duurzame voeding en afvalpreventie. Het duurzaamheidsbeleid van het MCL bestrijkt vele facetten. Het Medisch Centrum Leeuwarden ontving in 2021 opnieuw het Gouden Certificaat Milieuthermometer Zorg met Milieukeur. Het MCL haalde dit hoogste milieukeur voor zorginstellingen voor de achtste keer op rij.

Uit de jaarlijkse audit die door het Keurmerkinstituut afgelopen december is uitgevoerd, blijkt dat het MCL weer ruim aan alle vereiste criteria voldoet. Auditor Feri Duller van het Keurmerkinstituut: ‘De ontwikkelingen op het gebied van energiemanagement, de energietransitie en de verduurzaming van het vastgoed hebben wederom indruk gemaakt. In mijn beleving is het een enorme puzzel waarin alle facetten van de organisatie samenkomen. Een duidelijke routekaart die de komende decennia houvast zal geven en tegelijkertijd de ruimte laat om indien nodig de route opnieuw te berekenen’’

Een van de grootste projecten op het gebied van duurzaamheid in de nabije toekomst is de omschakeling van het MCL op aardwarmte. MCL is een van de leden van de kopgroep van aardwarmteproject ‘Warmte van Leeuwarden’. Als het project verloopt zoals gepland, zal het MCL vanaf 2022 gefaseerd overschakelen op het gebruik van duurzame aardwarmte (geothermie), waarbij het MCL per jaar ongeveer 800.000 m3 minder aardgas zal verbruiken.

lees verder voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid MCL