Green Teams verenigen zich om duurzaamheid in de zorg te versnellen

27-01-2022

Green Teams van zorginstellingen komen vaak drempels en vragen tegen waar andere Green Teams hen bij zouden kunnen helpen. Door zo veel mogelijk Green Teams samen te brengen in het nieuwe Green Team Netwerk, wil de Groene Zorg Alliantie hen helpen om makkelijk kennis te delen en met elkaar te kunnen sparren. Met als uiteindelijk doel: het versnellen van duurzaamheid in de zorg.

Inspirerend lanceringsevent vol enthousiasme
Tijdens een online event werd afgelopen 27 januari het Green Team Netwerk gelanceerd. Maar liefst 123 Green Teams van 60 zorginstellingen hadden zich hiervoor aangemeld. De één al wat meer ervaren in de ‘Green Team’-wereld dan de ander. Maar de gemene deler was het enorme enthousiasme en de sterke drive bij alle deelnemers om écht werk te maken van verduurzaming in de zorg. Het event werd dan ook als inspirerend ervaren, met spreker Maarten Labots (oud-voorzitter Jonge Klimaatbeweging), pitches van verschillende Green Teams en break-out sessies waarin direct al veel ervaringen en tips met elkaar gedeeld werden.

Ambitieuze verwachtingen
Naast alle inspiratie was er ook ruimte om te delen welke verwachtingen de deelnemers van het netwerk hebben. Dit varieerde van het makkelijk kunnen delen van informatie, oplossingen en contactpersonen tot de hoop om ook op landelijk niveau nieuw duurzaamheidsbeleid voor elkaar te krijgen. Aan ambitie dus geen gebrek! Aan de hand van deze input zal de komende tijd meer vorm gegeven gaan worden aan het netwerk.

Meer Green Teams welkom!
Green Teams in of gerelateerd aan de zorg die zich nog niet aangemeld hebben voor het netwerk zijn van harte welkom dat alsnog te doen. Hierbij maakt het niet uit of het team organisatie-breed werkt of dat het gekoppeld is aan een bepaalde afdeling of specialisme. Want hoe meer kennis en ervaring er gedeeld kan worden hoe beter! Aanmelden kan via greenteams@groenezorgalliantie.nl.