Van disposable naar reusable medische hulpmiddelen

6-12-2021

Het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen stelt een leidraad op voor de transitie van disposable naar reusable medische hulpmiddelen. Het platform is op zoek naar ‘best practices’ en voorbeelden van leveranciers, fabrikanten, inkopers in zorginstellingen en andere stakeholders die bezig zijn met duurzaamheid in de zorg.

Wat wil het Platform weten?

  • Vraag voor aanbieders van medische hulpmiddelen: Welke reusable medische hulpmiddelen en/of persoonlijke beschermingsmiddelen voor op de OK en IC levert het bedrijf? Denk hierbij met name aan medische hulpmiddelen waar ook een single-use versie van is (bijvoorbeeld single use versus reusable trocars/specula).
  • Vragen voor vraagkant/zorg: Welke reusable medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen worden op dit moment gebruikt op de OK en IC? Zijn er voorbeelden van disposable producten te noemen, waar u voor aan het verkennen bent of er alternatieven zijn in de vorm van reusables? Kunt u aangeven op welke wijze u kijkt naar het vraagstuk van disposable naar reusable? Welke afwegingen worden gemaakt in verlengde van duurzaamheid, heeft u hier voorbeelden van?

Alle informatie is zeer welkom. De input op deze vragen kan tot 15 januari ingediend worden via zw@nen.nl.

Meer informatie en contact: NEN-site.