Pro Senectute zet ook haar zorglocatie Tussenhout in Haarlem op brons

6-3-2020

12 februari 2020 ontvangt Geert-Jan Kok (teamleider dienstverlening) onder toeziend oog van de bewoners het 2e certificaat Milieuthermometer brons voor de vestiging tussenhout in Haarlem.
Pro Senectute is stap voor stap bezig met het uitrollen van de implementatie van de Milieuthermometer. Geert-Jan Kok vervult hierbij de spilrol naar de afdelingen.

Geert-Jan Kok (teamleider dienstverlening): “Soms zijn het kleine aanpassingen, die op termijn veel winst opleveren. Denk aan het vervangen van TL-verlichting door ledverlichting. Deze zijn wel tweemaal zo duur, maar gaan meer dan dubbel zo lang mee, waardoor de investering zichzelf goed terugverdient. Zo kunnen we een aantal zaken milieubewuster organiseren.

Met behulp van logboeken over gas-, water- en elektriciteitsstanden, zijn de CV-ketels energiezuinig ingesteld. Verder letten we op duurzaamheid bij inkoop zoals energiezuinige apparaten, vervoer, voeding en doen we aan afvalscheiding. Het Milieu Platform Zorgsector heeft hier een handige Milieuthermometer voor uitgegeven.”