Provincie Utrecht green deal zorg groeit met succes

19-02-2020

Leren van elkaar: het uitwisselen van ervaringen stond centraal tijdens het minisymposium over duurzame zorg. “We moeten voorkomen dat we onnodig wielen weer opnieuw gaan uitvinden” was een oproep van de provincie coördinator duurzame zorg Gea van Oortmarsen. Er waren drie enthousiaste nieuwe toetreders: Leger des Heils, Lister en Habion

Fotograaf: Mel Boas

Met een volle zaal deelnemers werd het minisymposium te Altrecht Zeist deze dag een mooi succes. Drie zorgorganisaties: Altrecht, ‘s Heeren Loo en Charim vertellen hoe zij verduurzaming hebben vormgegeven.

Tevens werd een relatie gelegd met de regionale energietransitie en de landelijke Green Deal. En kwam het energiefonds aan de orde. Dit fonds van de provincie Utrecht kan zorginstellingen ondersteuning bieden bij de financiering van energie-ambities.

Successen
‘s middag gaven Altrecht en Reinaerde een mooie toelichting op wat de Milieuthermometer hun had gebracht. Altrecht heeft nu voor 24 locaties in Utrecht en Zeist brons, Reinearde heeft voor 6 locaties brons.