Subsidie DUMAVA toegelicht

22-06-2022

Per 1 oktober komt de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). Hiermee krijg je circa 30% subsidie op maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie. De Erkende Maatregelen vallen hier niet onder.

Meer informatie op rvo.nl
Meer informatie over de regeling vind je op Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed
Hier vind je straks ook de definitieve regeling.

In ontwikkeling
De regeling is nog in ontwikkeling. De maatregelen waarvoor subsidie is, worden begin juli gepubliceerd. In de voorlopige regeling bevat Bijlage 2 een lijst met maatregelen. Dan krijg je alvast een indruk wat er onder gaat vallen.

Voor een subsidieaanvraag voor 1 tot 3 verduurzamingsmaatregelen tot max € 25.000 wordt de regeling eenvoudig. Voor een integraal traject met een hogere subsidieaanvraag zijn de regels nog onduidelijk.

Energieadvies
Voor de aanvraag moet je een energieadvies laten opstellen. Een ingediende CO2-routekaart gaat op verzoek van onder andere MPZ en de branches voor zorginstellingen ook voldoen naar verwachting.

Advies

Bereid u in de zomer voor op de regeling en dien meteen uw aanvraag in als de regeling opengaat. Het budget van 55 M€ voor dit jaar is naar verwachting snel op.