Zilver voor Surplus

28-4-2022

Zorginstelling Surplus uit Breda heeft voor alle woonzorglocaties het niveau Zilver behaald op de Milieuthermometer Zorg. Ze zijn ontzettend trots op deze certificering vanuit Milieu Platform Zorg. Op 19 april jl. was de officiƫle uitreiking van de certificaten voor alle woonzorglocaties.

Uitreiking certificaten

Alle facilitair managers waren in restaurant De Blijde Inkomst op locatie Vredenbergh aanwezig om de certificaten in ontvangst te nemen. Zij werden ontvangen met een mooi welkomstwoord door Anthonie Maranus (raad van bestuur). De certificaatuitreiking werd gedaan door Adriaan van Engelen (directeur Milieu Platform Zorg). Wouter van Gorp (vastgoed & facilities) werd extra in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet om deze certificaten te behalen.

Locatie Vredenbergh is niet zomaar uitgekozen. In 2017 was dit namelijk de eerste locatie die gecertificeerd werd op niveau Brons. Een jaar later volgde locaties Elisabeth, Westerwiek, de Breedonk, Molenstaete en De Donk. Sinds dit jaar zijn inmiddels alle locaties gecertificeerd op niveau Zilver. Locatie Vuchterhage is hierbij de enige uitzondering vanwege de geplande nieuwbouw.

Duurzaamheid steeds belangrijker
In de periode van 2016 tot 2021 lag de focus binnen Surplus met name op vastgoed en facilitair, maar vanaf dit jaar is duurzaamheid ook meer een lokale aangelegenheid. Zo zijn er inmiddels twee projecten gestart waarbij ook de zorg betrokken is:

- Project afvalpreventie (gestart op De Zeven Schakels en Fendertshof)
- Project reductie voedselverspilling (in voorbereiding bij Menu Surplus, Fendertshof en Elisabeth)

Op naar goud!
Daarnaast heeft Surplus op dit moment vijf locaties met zonnepanelen, drie locaties zonder gasaansluiting. Vijf locaties zullen volledig verlicht worden met ledverlichting. Kortom: duurzaamheid is steeds belangrijker en Surplus draagt hier graag aan bij. Het zilveren niveau bereiken is een mooie kroon op het tot nu toe gedane werk. Op naar goud!

Zilver voor Surplus uit Breda