MPZ WEBINAR: Duurzame Voeding en de Milieuthermometer Zorg
Dinsdag 7 september
15.30 – 16.30 uur
Natuurlijk heeft MPZ ook het thema Voeding vernieuwd in de Milieuthermometer Zorg. Voeding heeft veel impact op het milieu en een grote CO2-uitstoot maar is ook van belang voor de gezondheid en de beleving van de patiënt. Tijdens het webinar lichten we de veranderingen in de MTZ toe en horen we inspirerende verhalen van het Amsterdam UMC en GGZ Delfland.
Hinke Kruizenga en Angelique Klopman (Amsterdam UMC) presenteren het vooruitstrevende voedingsconcept ‘Zorg op het Bord’, gericht op verbetering van de behandeling en het welbevinden van patiënten. Het concept wordt wetenschappelijk onderzocht door het Amsterdam UMC zelf en resultaten worden gedeeld.
Annie Dijkshoorn en Michel Kampert vertellen over (de formule) VersZorgende bij GGZ Delfland. Bij het koken worden de cliënten zo veel mogelijk betrokken. Het blijkt dat cliënten van wie ze het nooit verwachtten, toch nieuwsgierig raken of meedoen. De kosten van voeding zijn lager en de voedselverspilling is gedaald naar nul tot nihil.
Sprekers:
- Annie Dijkshoorn en Michel Kampert, GGZ Delfland
- Hinke Kruizenga en Angelique Klopman, Amsterdam UMC
- Anne-marije Scheffe, MPZ
De presentaties (powerpoint):
- Praktijkvoorbeeld: Zorg op het Bord, 2021, Amsterdam UMC
- Presentatie nieuwe eisen in het thema voeding van MTZ versie 6, 2021, MPZ
- (Presentatie van GGZ Delfland volgt)
Terugkijken (opname): Link