Nieuw: Energiebalans Care 2022

9-9-2022

MPZ heeft een gemiddelde energiebalans voor zorginstellingen samengesteld met bijbehorende energiekengetallen. De balans laat zien wat de grote energieverbruikers bij een gemiddelde zorglocatie zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. De energiebalans en bijbehorende kengetallen geven een handvat voor het prioriteren van energiemaatregelen of het vergelijken van de eigen bedrijfsvoering met het sectorgemiddelde.

Vernieuwend
De energiebalans is opgesplitst in ouderenzorg en ggz of gehandicaptenzorg. Zorginstellingen kunnen nu een relatieve vergelijking maken met het sectorgemiddelde per verbruikerspost, zoals verlichting, verwarming en koeling. Daarnaast kunnen ze het absolute verbruik vergelijken in kWh per vierkante meter vloeroppervlak.

Themadossier Energie & Vastgoed
Je vindt de energiebalans 2022 bij het onderdeel ’Energieverbruik in de zorg’ van het themadossier Energie & Vastgoed. De energiebalans is gebaseerd op onderzoek van het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (2022) en op de benchmarkgegevens van de Milieubarometer.

MPZ dankt alle zorginstellingen die hun milieugegevens beschikbaar hebben gesteld voor benchmarkdoeleinden.

MPZ Energiebalans 2022 Ouderenzorg

MPZ Energiebalans GGZ & Gehandicaptenzorg