2e Green Deal Gezondheidszorg Hart van Brabant van start

Negen gemeenten in Hart van Brabant en tien zorginstellingen tekenen 28 januari 2021 de 2e green deal. Met de eerste green deal haalden de zorginstelling met de Milieuthermometer de basis in huis voor duurzaamheid. Nu gaan de organisaties verder en rollen de Milieuthermometer over de gehele organisatie uit. De deal gaat over samenwerking voor ondermeer verduurzamen vastgoed, over duurzaam inkopen en over duurzame mobiliteit. De gemeenten ondersteunen het proces, betrekken de zorg bij de energietransitie in de wijken, en zijn terughoudend met handhaving.

Gerard Bruijniks, wethouder Loon Op Zand en bestuurlijk trekker van Regio Hart van Brabant: “Wij willen een duurzame en gezonde regio zijn. Samen werken we aan de verduurzaming van onze leefomgeving en stimuleren we inwoners, bedrijven en instellingen om hetzelfde te doen. Duurzaamheid gaat ons aan het hart. We hebben de Green Deal omarmd met de verwachting dat organisaties door verlaagde regeldruk en meer eigen verantwoordelijkheid hun bedrijfsvoering planmatig sneller verduurzamen.

De Green Deal Gezondheidssector is een regionale samenwerking tussen de negen gemeenten uit Hart van Brabant, het Milieuplatform Zorgsector, Stichting Stimular, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Stichting MOED (de uitvoeringsorganisatie van het energietransitie programma van Midpoint Brabant) en de deelnemende zorginstellingen. De doelstellingen sluiten naadloos aan bij de landelijke green deal zorg.

De negen gemeenten zijn Oisterwijk – Waalwijk – Gilze en Rijen – Loon op Zand – Hilvarenbeek – Dongen – Heusden – Goirle – Tilburg

De tien zorginstellingen zijn Thebe – Libra Revalidatie & Audiologie – Mijzo – Het Laar – Amarant Groep – Prisma – GGZ Breburg – Sterk Huis – Molenwijck – De Wever

De resultaten van de Green Deal Zorg 2017-2021 in Hart van Brabant leest u hier