Offerte aanvragen voor de audit

U bent zover om te certificeren!

De auditkosten hangen af van de grote van de instelling en beginnen voor niveau brons op circa 5.500 euro voor 3 jaar in totaal. Per jaar is dat ongeveer 1.800 euro voor één locatie/inrichting. Bij meer locaties wordt voor de audit met een steekproef gewerkt en is de prijs op basis van een staffel.

Voor het brons en zilver kunt u bij Stichting MPZ offerte aanvragen. Mail uw verzoek naar MPZ met opgaaf van de te keuren locaties, adres en het aantal bedden per locatie.
Voor het niveau goud met Milieukeur dient u offerte op te vragen bij de certificerende instelling. Zie daarvoor ook de Handleiding Milieuthermometer Zorg 2018 (pdf).

Na de opdrachtverstrekking aan MPZ wordt de auditor ingeschakeld. Hij neemt met u contact op om het traject door te nemen en een afspraak voor bezoek op locatie in te plannen.

U kunt bij een audit ongeveer het onderstaande verwachten:

De audit zal starten met de beoordeling van de diverse documenten. Aansluitend zal de auditor een ronde maken door de instelling langs de verschillende afdelingen: technische dienst (inclusief energie, afvalbeheer, catering/restaurant, groenbeheer (indien van toepassing), inkoop (indien van toepassing), schoonmaak (inclusief textielbeheer) en directie.

  • 09.30 uur aanvang en kennismaking
  • 10.00 uur beoordeling documentatie
  • 12.30 uur lunchpauze
  • 13.00 uur rondgang verschillende locaties en interviews
  • 17.00 afsluiting

Per afdeling zal de tijd verschillen, maar reken op 30 min tot een uur per onderwerp of afdeling.